Buyer & Cellar

Een hilarisch en ontroerend solotoneelstuk, waarin Freek Bartels meerdere rollen vertolkt. Het woord ‘cellar’ in Buyer & cellar staat voor de daadwerkelijk bestaande kelder van Barbra Streisands huis in Malibu, waarin een ondergrondse winkelstraat is aangelegd. In de voorstelling is Freek onder andere te zien als Alex More, groot Streisand fan en ‘struggling actor’, net ontslagen bij Disneyland en aangenomen als winkelbediende in een van deze ondergrondse winkels. Elke dag wacht hij eenzaam in Barbra’s kelder, hopend dat de diva eindelijk de trap afdaalt om bij hem te komen shoppen. Wanneer dat eindelijk gebeurt, ontstaat er een onverwachte vriendschap tussen de twee. Buyer & cellar kende veel succes in New York en Londen, maar is nu voor het eerst in Nederland te zien! Vanaf 17 september is te zien in zijn allereerste solovoorstelling Buyer & Cellar.

Hello Dolly

HELLO, DOLLY! vertelt het komische verhaal van Dolly (Simone Kleinsma), een uiterst charmante bemoeial wiens talent het is om de meest uiteenlopende zaken te ‘regelen’, zoals De Liefde. Door aangekondigde maatregelen door de overheid op 23 maart 2020 om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan heeft de producent moeten besluiten dat het niet mogelijk is om Hello, Dolly! terug te laten keren in het theater. Hello, Dolly! is geen voorstelling die binnen de anderhalvemetersamenleving veilig kan spelen. Hello Dolly ging 8 maart 2020 in het Nieuwe Luxor Theater te Rotterdam in première.

Showponies 2

De eerste Showponies was een ongekend succes. De show werd overladen met vijfsterrenrecensies, genomineerd voor een Poelifinario en de tournee was compleet uitverkocht. In Showponies 2 doet Alex Klaasen dat samen met zijn vaste gang nog eens dunnetjes over.Showponies ging op 7 oktober 2019 in première. Door aangekondigde maatregelen door de overheid op 23 maart 2020 om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan moest de tour eerder beëindigd worden.

AIDA in Concert

Uniek musicalconcert in de open lucht! Na twee uitverkochte edities van Elisabeth in Concert in 2017 en 2018, wordt deze zomer de traditie voortgezet met een speciale concertversie van Aida; de geliefde musical die alleen in Nederland al meer dan 1,2 miljoen bezoekers trok. Met de fantastische muziek van Elton John, een echte musicalsterrencast en een 14-koppig orkest, beleef je een onvergetelijke avond uit in de open lucht, op het festivalterrein van het Autotron in ‘s-Hertogenbosch.

She loves me

Amalia en George zijn collega's in een parfumeriezaak. En ze hebben een bloedhekel aan elkaar. Wat zij niet weten: ze delen al maanden via brieven hun diepste gedachten over het leven literatuur en muziek en zijn via hun pennen heimelijk verliefd op elkaar geraakt. She Loves Me gaat 9 juli, in Dansmakers te Amsterdam première.

Showponies 1

Showponies is cabaret, musical en comedy in één voorstelling. Samen met onder meer Freek Bartels, Daniel Cornelissen en Jip Smit brengt Alex Klaasen entertainment van het hoogste niveau. En zet hij het genre revue terug op de kaart, gewoon omdat het te leuk is om het niet te doen. Showponies ging 19 maart 2018 in DeLaMar Theater in première.

From Sammy with Love

From Sammy With Love vertelt het verhaal van de topentertainer Sammy Davis Jr. door de ogen van multitalenten Stanley Burleson en Freek Bartels. Beide kruipen beurtelings in de huid van Davis, lid van de Ratpack en wereldberoemd door zijn nummer 'Mr. Bojangles’. From Sammy with Love ging op 29 november in DeLaMar Theater in première.

A new Brain

A New Brain is een autobiografische musical uit 1998 van William Finn. Hoofdpersoon is Gordon Schwinn, een componist die zo vastzit in zijn hoofd dat er iets compleet misgaat in zijn hersenen. Hij wordt afgevoerd naar het ziekenhuis voor een acute operatie. De voorstelling was half juli 2017 twee weken te zien.

Moeders en Zonen

Anne Wil Blankers, Paul de Leeuw en Freek Bartels voor het eerst samen op de planken in ‘Moeders en Zonen’ van Terrence McNally. ‘Mothers and Sons’ debuteerde in 2014 op Broadway en werd hetzelfde jaar nog genomineerd voor twee Tony-awards, waaronder die voor ‘Best Play’. In september 2017 gaat 'Moeders en Zonen' in reprise.

Beauty and the Beast

Nederland maakt zich op voor een grootse en ontroerend mooie musical. Vanaf 3 december 2015 a.s. wordt het AFAS Circustheater Den Haag het decor voor Disney’s Beauty and the Beast.

Musicals in Concert

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 november 2015 vindt de tweede editie van het unieke evenement Musicals in Concert in de Ziggo Dome Amsterdam plaats. Alle grote hitsongs die de musical zo populair hebben gemaakt in Nederland zullen weer voorbij komen.

Jesus Christ Superstar Concertante

Na het overweldigende succes van 2013 presenteerde het DeLaMar theater ook in 2015 weer Jesus Christ Superstar in Concert. Op 16 en 17 maart vond exclusief in het Amsterdamse theater deze Engelstalige concertreeks plaats. Freek zong de rol van Jesus.

Sonneveld

Sonneveld in DeLaMar is een speciale samenwerking tussen Albert Verlinde Entertainment en het DeLaMar Theater die vanaf 4 februari 2015 te zien was in het DeLaMar Theater. Freek nam de rol van Friso Wiegersma op zich.

Musicals in Concert

Zaterdag 15 en zondag 16 november 2014 vond de allereerste editie van het unieke evenement Musicals in Concert in de Ziggo Dome Amsterdam plaats.Musicals in Concert is een feest der herkenning met alle grote hitsongs die de musical zo populair hebben gemaakt in Nederland.

The Normal Heart (reprise + tour)

Dit Nederlands gesproken toneelstuk was van 02 t/m 10 augustus 2014 te zien in het Delamartheater en ging vervolgens verder in theaters door heel Nederland als tourversie. Regie door: Job Gosschalk. Freek speelde in dit stuk de rol van Felix Turner.

Love Story

Deze Nederlands gesproken Musical was vanaf november 2013 tot en met april 2014 te zien in theaters door heel Nederland. Freek speelde de rol van Oliver Barrett lV.

The Normal Heart

Dit Nederlands gesproken toneelstuk was van 30 juli t/m 11 augustus 2013 te zien in het Delamartheater. Regie door: Job Gosschalk Freek speelde in dit stuk de rol van Felix Turner.

Aspects of Love

Deze Nederlands gesproken Musical was in 2012/2013 te zien in verschillende theaters. Freek speelde in februari en maart 2013 een aantal keer de rol van Alex.

Jesus Christ Superstar Concertante

Shows & Events presenteerde in 2013 deze unieke éénmalige concertante versie van Jesus Christ Superstar Concertante. Freek zong de rol van Jesus.

Spring Awakenings Concertante

M-Lab presenteerde op 4 februari 2013 Spring Awakenings Concertante waar nummers uit de musical Spring Awakenings ten gehore gebracht werden.

The Normal Heart

Deze de Nederlands gesproken leesvoorstelling was te zien op 30 nov & 1 dec 2012 in het Compagnie theater te Amsterdam. Regie door: Job Gosschalk Freek speelde in dit stuk de rol van Felix Turner..

Shakespeare in Concert

M-Lab presenteerde in 2012 Shakespeare in Concert waar nummers uit musicals en opera's geïnspireerd op het oeuvre van William Shakespeare ten gehore gebracht worden van maandag 10 sep 2012 t/m maandag 17 sep 2012.

Next to Normal

Deze de Nederlands gesproken productie van Joop van den Ende Theater Producties ging op 16 januari 2012 in première in het DeLaMar Theater te Amsterdam. Freek speelde in deze productie de rol van Gabe Goodman.

Jesus Christ Superstar Concertante

Shows & Events presenteerde in 2011 deze unieke éénmalige concertante versie van Jesus Christ Superstar Concertante. Freek zong de rol van Jesus.

Petticoat

Deze de Nederlands gesproken productie van Joop van den Ende Theater Producties ging op 3 oktober 2010 in première in Theater Carre te Amsterdam. Freek speelde in deze productie de rol van Rogier van Rooden.

Sondheim in Songs

Sondheim in Songs was een coproductie tussen M-Lab en Joop van den Ende Theaterproducties en was van 8 tot en met 20 mei 2010 slechts tien keer te zien in M-Lab.

Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat

Deze de Nederlands gesproken productie van Joop van den Ende Theater Producties ging op 12 december 2008 in première in de stadsschouwburg te Utrecht. Freek speelde in deze productie de rol van Joseph.

Les Miserables

Deze de Nederlands gesproken productie van Joop van den Ende Theater Producties ging op 20 april 2008 in première in het Luxor theater te Rotterdam. Freek speelde in deze productie de rol van Enjolras.

Into the Woods

Deze de Nederlands gesproken productie van het M-Lab ging op 9 september 2007 in première in het M-Lab te Amsterdam. Freek speelde in deze productie de rol van Sjaak.