Freek begon zijn carrière in 2001 bij de MusicAllFactory in Tilburg. Hij zette in 2004 zijn studie voort bij het Fontys Conservatorium, waar hij zangles kreeg van Edward Hoepelman

THEATER

Freek werkte mee aan een tweetal musicals bij Theaterplan Producties: Fame 2001-2002 (Nick Piazza) en Pendragon 2002 (King Arthur). Vertolkte in 2007 in de regie van Koen van Dijk de rol van Roger Davis in de Fontys-productie Rent.
Speelde in 2006 in Into The Woods (Sjaak) van het M-Lab, in 2008 Les Misérables (Enjolras) en Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (Joseph).
Freek was in 2010 te zien in de musical Petticoat (Rogier van Rooden). Stond in 2011 naast Simone Kleinsma en Wim van den Driessche in de musical Next to Normal (Gabe). Was in 2013 enkele malen te zien in Aspects of Love (Alex). Vertolkte in het seizoen 2013/2014 de rol van als Oliver Barrett lV in de musical Love Story van Joop van den Endetheaterproducties. Was afgelopen seizoen te zien als Friso Wiegersma in Sonneveld de Musical die in februari 2015 in première ging.
Was in 2015/2016 te zien in de musical Beauty and the Beast van Stage Entertainment, waarin hij de rol van Gaston op zich nam.
Was afgelopen zomer (2017) samen met Lone van Roosendaal te zien in de musical A New Brain. De voorstelling was half juli twee weken te zien in de Scheepsbouwloods van de NDSM-werf in Amsterdam.
Stond van november 2017 tot februari 2018 naast Stanley Burleson in de musical From Sammy with Love, geproduceerd door KemnaSenf BV.

Was afgelopen zomer te zien in de musical She Loves me die op 9 juli, in Dansmakers Amsterdam, in première gaat. Dit seizoen was Freek in de theaters te zien met Showponies.

Vanaf maart 2020 was de musical Hello Dolly te zien in de grote theaters van Nederland. Freek vertolkte de rol van Cornelis Hekkel. Door aangekondigde maatregelen door de overheid op 23 maart 2020 om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan moest de tour te vroeg beëindigd worden.

CONCERTEN/OPTREDENS

Freek was in 2010 naast Simone Kleinsma en Stanley Burleson te zien in Sondheim In Songs in het M-Lab te Amsterdam.
In 2012 nam hij deel aan Shakespeare in Concert in het M-Lab en gaf hij samen met Willemijn Verkaik, Renée van Wegberg en Scott Alan een éénmalig concert, eveneens in het M-Lab.
In 2013 was Freek te zien in het M-Lab voor een éénmalige concertante van Spring Awakenings. Stond samen met Jamai Loman, Celinde Schoenmaker en Pearl Jozefzoon in Het Concertgebouw met Disney in Concert en was één van de solisten tijdens de Galavoorstelling 125 jaar Carré.
Stond in 2010, 2013 en 2015 op de planken als Jesus in Jesus Christ Superstar Concertante. Was op 15 & 16 november 2014 te zien in Musicals in Concert in de Ziggo Dome te Amsterdam. En stond ook in 2015 weer in de Ziggo Dome te Amsterdam als solist in Musicals in Concert Stond in 2017 samen met zijn collega's/vrienden Celinde Schoenmaker, Jeske van de Staak, Bart van Veldhoven, Pien van Gerven en Liss Walravens op het podium van DeLaMar theater te Amsterdam voor een theater (cluster) concert.

Na twee uitverkochte edities van Elisabeth in Concert in 2017 en 2018 gaf Stage Entertainment in de zomer van 2019 aan deze traditie een vervolg met Aida in Concert. Op het festivalterrein van het Autotron in ’s-Hertogenbosch was deze bijzondere show van 20 tot en met 30 juni slechts acht keer te zien. Freek vertolkte de rol van Radames.

Van mei tot en met juni stond Freek tijdens de concertshow ‘Best of Broadway’ naast Willemijn Verkaik, Stanley Burleson, Tessa Sunniva en Anouk Maas (vervanger Pia Douwes).

TELEVISIE

Freek was in 2008 één van de kandidaten van Op Zoek Naar Joseph. Was in 2010 één van de solisten tijdens het 5 mei Concert aan de Amstel. In 2012 was hij te zien in De Beste Zangers Van Nederland.
In 2013 speelde Freek de rol van Lakei in de film Sinterklaas en de pepernotenchaos.
Begin 2014 was hij te zien als één van de kandidaten (finalist) van van het programma Wie is de Mol? en in de zomer van 2014 was hij te zien als een van de vaste panelleden in het elfde seizoen van Ranking the Stars onder leiding van Paul de Leeuw.
In het najaar van 2014 maakte Freek zijn presentatiedebuut bij het AVROTROS-programma Fort Boyard, dat hij samen met Lauren Verster presenteerde. Op 3 november 2014 was de eerste aflevering te zien op NPO3.
RTL 4 zond op 1 januari 2015 de nieuwe telefilm Sneeuwwitje en de Zeven Kleine Mensen uit. Freek speelde in de film de rol van één van de zeven Dwergen.

Was in 2016/2017 te zien in de televisieserie Petticoat, uitgezonden door KRO-NCRV, waarin hij de rol van Maurice vertolkte.

Op dit moment is hij af en toe te zien in de NTR programma’s Welkom in de Ijzeren Eeuw, Welkom bij de Romeinen eea.

TONEEL

Tijdens zijn opleiding speelde Freek de rol van Tito in het toneelstuk De Heilige Antonio van Arnon Grunberg.
In 2012 stond hij samen met Henriëtte Tol en Frederik Brom in een leesvoorstelling The Normal Heart en in 2013 was hij te zien in het DeLaMar Theater in het toneelstuk The Normal Heart.
In 2014 was Freek opnieuw te zien in de reprise van The Normal Heart in het Delamartheater en reisde vervolgens mee door heel Nederland in de tourversie.
Stond in april t/m juni 2016 naast Paul de Leeuw en Anne Wil Blankers in het toneelstuk Moeders en Zonen.
Stond per 13 september 2017 wegens groot succes opnieuw in het toneelstuk Moeders en Zonen (repise).
Was samen met Alex Klaasen te zien in de ‘feel-good revue’ Showponies 1 en 2.

Vanaf 17 september is Freek te zien in zijn allereerste solovoorstelling Buyer & Cellar.

PRIJZEN

In 2002 ontving Freek van de stichting Vrienden van de Schouwburg Eindhoven de Jong Talent Prijs.
Voor zijn rollen in Into the Woods en Les Misérables kreeg Freek de John Kraaijkamp Musical Award 2008 in de categorie 'Aanstormend Talent'.
In 2008 won Freek het televisieprogramma Op zoek naar Joseph.
Voor zijn rol als Joseph in de musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoatwerd Freek in 2009 genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award in de categorie 'Beste mannelijke hoofdrol' in een 'grote productie'.
Voor de rol van Rogier van Rooden in de Musical Petticoat werd Freek in 2011 genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award in de categorie 'Beste mannelijke hoofdrol' in een 'grote productie'.
Voor de rol van Gabe Goodman in de musical Next to Normal ontving Freek in 2012 een Musicalworld Award in de categorie 'Beste mannelijke bijrol'.
Voor zijn rol als Gaston in de musical Beauty and the Beast kreeg Freek in 2017 de Musical Award in de categorie 'Beste mannelijke hoofdrol' in een 'grote productie'.