<< 1 2 347 48 49 >>

Geplaatst op: 2020-08-25 21:12

Buyer & Cellar

MediaLane Theater presenteert i.s.m. OpusOne

Buyer & Cellar

Vanaf 17 september is Freek Bartels te zien in zijn allereerste solovoorstelling Buyer & Cellar.

Buyer & Cellar
Als Alex More, een werkloze acteur in L.A., een baantje als winkelbediende krijgt in het ondergronds privé-winkelcentrum van wereldster Barbra Streisand, komt zijn leven in een onvoorziene stroomversnelling terecht. Iconische jurken, bellenblazende poppen en zoveel mocca-ijsjes met discodip als je maar wilt; werken in Barbra’s perfectionistische, onwerkelijke droomwereld komt met een onverwachte prijs, waarover niet te onderhandelen valt…

Buyer & Cellar: één klant, één verkoper, ontelbaar veel ambities, dromen en nachtmerries in één duizelingwekkende, hilarische, epische confrontatie.

Voor meer informatie en tickets: www.buyerandcellar.nl
Geplaatst op: 2020-07-25 21:17

Hello Dolly

Vandaag hebben Iris van den Ende, CEO MediaLane, en Miel Gouda, directeur MediaLane Theater en creative director Maurice Wijnen de aangepaste programmeringskalender gepresenteerd voor de aankomende seizoenen.

Iris van den Ende & Miel Gouda: Naar aanleiding van COVID-19 zijn de afgelopen weken alle mogelijke scenario’s bekeken en helaas hebben we moeten besluiten dat het niet mogelijk is om Hello, Dolly! terug te laten keren in het theater. Hello, Dolly! is geen voorstelling die binnen de anderhalvemetersamenleving veilig kan spelen. Er werken alleen al 53 mensen voor en achter de schermen en een voorstelling van deze grootte spelen voor 30 of 100 mensen in de zaal is onmogelijk. We hebben na een fantastische try-out periode en een geweldige eerste première slechts één voorstelling kunnen spelen. Dat is ontzettend verdrietig, want er is twee jaar lang keihard en met heel veel liefde gewerkt aan onze eerste musical Hello, Dolly!. Een moeilijk besluit dat we helaas hebben moeten nemen.
Geplaatst op: 2019-07-08 19:07

Gethsemane

Freek: "Na enige tijd mocht ik dit nummer weer zingen tijdens de tour van Best of Broadway en ik was geraakt door de vele mooie reacties. Zo ook die van Paul de Leeuw, die heel lief voorstelde om er samen met zijn team een toffe video van te maken. Met een beetje trots en enige zenuwen deel ik graag met jullie het eindresultaat. Grote dank aan Stanley Burleson, Jaco Kaasschieter (Shows & Events) en de geweldige technische ploeg, de band o.l.v. Bernd van den Bos en de weergaloze backing vocals Inge van der Veen, Jorginho Paunussa en Eveline Leijdekkers, die tevens het arrangement van de backings voor haar rekening nam."

 
Geplaatst op: 2019-06-21 19:01

Aida in concert

Veel Nederlanders hebben warme herinneringen aan Aida, de musical (gebaseerd op de opera van Verdi) die van 2001 tot 2003 een succesvolle speelperiode beleefde in het Circustheater in Scheveningen. De voorstelling kende veel sterke punten, zoals de doorbraakrol van Antje Monteiro als faraosdochter Amneris. Ook waren daar de liedjes van musicalduo Elton John (muziek) & Tim Rice (tekst), die na hun megahit The Lion King opnieuw een pakkende muziekscore brachten, vol stevige rock en stoere ballads. Ook een succesfactor was de vertaling van de op 30 mei overleden Martine Bijl, die vol zit met de fraaie spitsvondigheden die de musicalvertaler Bijl kenmerkten. Zoals in de muzikale ode aan kleding Mijn pakkie an. Daarin zingt Amneris prachtzinnen als ‘Luister, luister, ijdeltuiten / Echte schoonheid zit van buiten’ en ‘Laat het puikje van de incrowd / zich vergapen aan de inhoud’. Advertentie van ENGIE Dit zijn de slimme oplossingen voor duurzame energie advertentie

Geen gek idee dus van producent Stage Entertainment om Aida terug te brengen in een openluchtuitvoering, als opvolger van de succesvolle productie Elisabeth in Concert over keizerin ‘Sisi’, die afgelopen jaren zeer toepasselijk werd opgevoerd bij zowel Paleis het Loo als Paleis Soestdijk. Bij Aida werd als locatie gekozen voor het evenementencomplex Autotron in ’s-Hertogenbosch. Niet direct logisch, maar bij het betreden van het terrein ben je snel om: het podium is gebouwd voor een mooi meertje, en de talloze eetkraampjes en terrasjes rond dat meer zorgen voor een gezellige, zomerse ambiance.

Aida in Concert speelt tot 30 juni op het festival-terrein bij het Autotron in Rosmalen.

Première 20 juni 2019 
Foto's: Musicaljournaal.nl
Geplaatst op: 2019-03-07 13:07

Freek in 'Hello Dolly' 2020!

Freek en Marjolijn Touw zullen naast Simone Kleinsma te zien zijn in de musical Hello, Dolly!, die vanaf februari 2020 wordt gespeeld in de Nederlandse theaters.

"Hello, Dolly! heeft de echte Broadway-glamour, een van de redenen waarom ik zo van dit vak houd", zegt Bartels over zijn nieuwe musicalklus. "Ik ga de rol van Cornelius spelen, een jongen die op zoek gaat naar zijn geluk in New York. Ik kijk er ontzettend naar uit om met Simone en Marjolijn in de grootste Nederlandse theaters te staan met deze grote voorstelling."

Marjolijnn Touw zal diverse rollen vertolken in de musical, die volgens de actrice "al van jongs af aan op haar lijstje stond". De hoofdrol van koppelaarster Dolly Levi wordt gespeeld door Kleinsma.
Geplaatst op: 2019-02-10 10:51

Schuif aan bij Dinnershow in Isala

Zaterdag 16 februari wordt een bijzondere avond in het Isala Theater. Bezoekers kunnen dan genieten van een culinair driegangendiner op het toneel van de grote zaal terwijl artiesten bij de tafels de mooiste nummers zingen. Naast Freek Bartels zijn nu ook musicalsterren Renée van Wegberg en Maaike Widdershoven toegevoegd aan de line-up van de exclusieve Isala dinnershow.

Deze artiesten lopen al zingend langs de mooie gedekte tafels van de bezoekers. Zij zullen ervaren hoe leuk het is om zo dicht bij de sterren te zijn, op het grote toneel van het Capelse theater. Inmiddels is ook het heerlijke menu bekend. Als hoofdgerecht kan worden gekozen voor gegrilde parelhoenfilet met crème van zoete aardappel of gamba met kreeftensaus. Er is ook een vegetarisch alternatief. Het complete menu is terug te vinden op de www.isalatheater.nl.
Geplaatst op: 2019-02-08 11:02

Best of Broadway

In mei en juni 2019 komen vijf musicalsterren bij elkaar voor het musicalliedjesprogramma Best of Broadway. Musicalworld spreekt met Willemijn Verkaik, Pia Douwes, Freek Bartels, Stanley Burleson en Tessa van Tol.

Show & Events 'probeert' een gesprek te voere me Freek Bartels...
Geplaatst op: 2019-01-24 10:55

Opening Musical Awards Gala

Wat een feest om te mogen doen!! Met een waanzinnige club mensen voor en achter de schermen.
Geplaatst op: 2019-01-16 11:11

Aida in Concert

Freek Bartels naast Willemijn Verkaik in musical Aida in Concert

Naast Willemijn Verkaik speelt ook Freek Bartels een van de hoofdrollen in Aida in Concert. Van 20 tot en met 30 juni vindt op het festivalterrein van Autotron in ’s-Hertogenbosch zes keer het openluchtconcert van Aida in Concert plaats.

Freek vertolkt de rol van Radames. Willemijn Verkaik speelt de rol van Amneris. Freek Bartels verheugt zich op de rol. ‘Het is een prachtig en ontroerend liefdesverhaal met geweldige songs. Ik ben blij dat deze voorstelling, achttien jaar na de musical-première, weer in Nederland te horen is.’

Wie de rol van Aida gaat spelen, wordt later bekend. 

Uniek musicalconcert in de open lucht!

Van 20 t/m 30 juni zijn er slechts zes concerten, op het festivalterrein van het Autotron in ‘s-Hertogenbosch.
Geplaatst op: 2018-12-23 21:47

Nu online! het jaaroverzicht 2018

Een jaarlijks terugkerende traditie van www.freekbartels.com is het terugblikken op het afgelopen jaar. Dit gebeurt in de vorm van een heus Jaaroverzicht.

Omdat dit het tiende jaaroverzicht is wat online staat is dit een speciaal overzicht.

Jaaroverzicht 2018 staat vanaf nu online! Veel plezier met kijken!<< 1 2 347 48 49 >>