<< 1 2 393 94 95 >>

Geplaatst op: 2017-10-18 21:27

Paul en Freek eenmalig in Zwolle!

Zondagmiddag 19 november geven Paul de Leeuw en Freek Bartels een uniek concert in Theater Buitensoos in Zwolle. De artiesten nemen samen met pianist Bernd van den Bos het publiek mee in een persoonlijk samengesteld programma.

Het begon in de kleedkamer tijdens de tournee van hun voorstelling Moeders en Zonen; vrienden Paul en Freek vonden elkaar.Hoe deze vriendschap precies in elkaar steekt, is eenmalig te zien op het toneel in Zwolle.
‘We hebben zo’n concert onlangs (15 oktober 2017) in Tilburg gedaan en daar hebben we leuke en warme herinneringen aan. De beslissing om nog een concert samen te doen, was daardoor niet moeilijk’, aldus pianist Bernd van den Bos. ‘Het publiek was blij verrast door de gevarieerde songs, de leuke verhalen en intieme momenten. Dat doen we graag nog een keer over.’
De Leeuw vervolgt : ‘De vorige rendez vous met de virtuoze Bernd was er één van totale chaos, maar vooral vertier. En net als met goede seks, dat wil ik altijd nog wel een keer.’

‘Een middag met Paul de Leeuw’ vindt op zondagmiddag 19 november eenmalig plaats in Theater Buitensoos en begint om 14.00 uur. Kaarten zijn al vanaf € 25,00 te koop en te bestellen via onderstaande ticketshop. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om er een complete middag uit van te maken door de voorstelling te combineren met een high-tea vanaf 12.30 uur voor maar € 14,50 p.p.

Klik op de foto voor de officiele aankondiging!
Geplaatst op: 2017-07-07 09:16

Freek in de Volkskrant

'Ik ben niet haantje de voorste, misschien is dat toch die Brabantse nuchterheid'

Acteur Freek Bartels over het harde theaterleven

Vanuit de Tilburgse bubbel kwam Freek Bartels in het harde theaterleven. Nu heeft hij ruimte voor de onbekende musical A New Brain op een ongebruikelijke locatie.

'Op dit moment toneel, omdat het meer vrijheid geeft. Je zit niet vast aan de restricties van de muziek en het tempo, zoals bij musicals. Vooral bij grote musicalproducties draait het om de hitsongs en lekkere dansjes, die je op een vaste manier moet doen. Bij toneel is de sfeer elke voorstelling weer anders, dat maakt het spannender. Toen ik begon aan The Normal Heart (over de aidscrisis in de jaren tachtig, red.) was ik ontzettend nerveus. Bij de eerste lezing sprak ik alle namen verkeerd uit. Ik was bang dat mensen dachten: nu gaat die jongen die zo leuk zingt ineens toneelspelen.

Lees meer...Geplaatst op: 2017-07-07 08:59

Extra voorstellingen musical A New Brain

De musical A New Brain die vanaf volgende week te zien is in de Scheepsbouwloods van de Amsterdamse NDSM-werf krijgt twee extra speeldata. Door de aanhoudende vraag naar kaarten zijn vier van de zes voorstellingen reeds uitverkocht en heeft de cast - bestaande uit Freek Bartels, Lone van Roosendaal, Tony Neef, Jonathan Demoor, Eva Poppink, Dennis Willekens, Peggy Sandaal en Christanne de Bruijn - de agenda’s naast elkaar gelegd en twee extra speeldata gevonden. A New Brain is nu ook te zien op woensdag 19 en donderdag 20 juli. Langer verlengen is niet mogelijk vanwege de volle agenda's van cast en crew. De musical is tot en met zondag 23 juli te zien.

Erwin Aarts van De Kernploeg is blij met dit succes. “Vanuit onze ambitie een extra dimensie aan het huidige musicalveld toe te voegen, hebben we een risico genomen om een onbekende musicaltitel naar Nederland te brengen. Het is dan ook fantastisch om te zien dat het publiek ons nu al omarmt, terwijl A New Brain pas volgende week zaterdag in première gaat.”

De musical vertelt het tragikomische verhaal van de jonge componist Gordon Schwinn (Freek Bartels) die door een hersenaandoening acuut geopereerd moet worden en bang is dat hij dood gaat met de mooiste muziek nog in zijn hoofd. A New Brain is een boeiende, snelle, energieke, absurde en bovenal humoristische musical. De muziek en liedteksten zijn van William Finn, die eerder een Tony Award won voor zijn voorstelling Falsettos. Hij schreef het scenario met James Lapine (Into the Woods). De regie van de Nederlandse versie is in handen van Benno Hoogveld. Florus van Rooijen verzorgde de vertaling en de cast wordt begeleid door een live band onder leiding van Rosite van der Woude.

De Kernploeg is voornemens voortaan iedere zomer een eigen, intieme versie van een niet of nauwelijks in Nederland gespeelde Amerikaanse musical (van toen en nu) te brengen. De naam De Kernploeg is afgeleid van Jerome Kern, de eerste echte Amerikaanse musicalcomponist. Daarnaast verwijst de naam naar de werkwijze: muziek en script komen op de eerste plaats. De Kernploeg is een initiatief van Erwin Aarts.

www.anewbrain.nl
Geplaatst op: 2017-06-27 07:38

Repetities musical A New Brain gestart

Amsterdam, 26 juni 2017 Repetities musical A New Brain gestart De repetities van de musical A New Brain zijn vandaag gestart in Amsterdam. De musical vertelt het tragikomische verhaal van de jonge componist Gordon Schwinn (Freek Bartels) die door een door een hersenaandoening acuut geopereerd moet worden en bang is dat hij dood gaat met de mooiste muziek nog in zijn hoofd. Naast Freek bestaat de sterrencast uit Lone van Roosendaal, Jonathan Demoor, Tony Neef, Dennis Willekens, Eva Poppink, Peggy Sandaal en Christanne de Bruijn.

A New Brain is een boeiende, snelle, energieke, absurde en bovenal humoristische musical die slechts zes keer, tussen 14 t/m 23 juli, te zien is in de Scheepsbouwloods van de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. De muziek en liedteksten zijn van Wiliam Finn (Little Miss Sunshine), die eerder een Tony Award won voor zijn voorstelling Falsettos. Hij schreef het scenario met James Lapine (Into the Woods) en de arrangementen zijn van Jason Robert Brown (The Bridges of Madison County). De regie van de Nederlandse versie is in handen van Benno Hoogveld. Florus van Rooijen maakt de vertaling en de cast wordt begeleid door een live band onder leiding van Rosite van der Woude.

De Kernploeg wil voortaan iedere zomer een eigen, intieme versie van een niet of nauwelijks in Nederland gespeelde Amerikaanse musical (van toen en nu) brengen met als doel een extra dimensie aan het huidige musicalveld te geven.

De Kernploeg is een initiatief van Erwin Aarts.

A New Brain | Alleen te zien op 14, 15, 21 en 22 juli om 20.45 uur en op 16 en 23 juli om 16.00 | Scheepsbouwloods van de NDSM-werf in Amsterdam | www.anewbrain.nl
Geplaatst op: 2017-06-15 21:16

You Matter To Me - Leonie Meijer en Freek

Een tijdje geleden zongen Freek en Leonie Meijer samen een duet voor hun gezamenlijke vriend Tommy Driessen. Leonie vond dit zo bijzonder om te doen en dacht: misschien willen Daniel Kist en Friso Keunen het wel opnemen smile.gif)) ze zeiden JA en dit is het resultaat: You Matter To Me (origineel vanSara Bareilles en Jason Mraz)

 << 1 2 393 94 95 >>