<< 1 2 3 445 46 47 >>

Geplaatst op: 2017-05-29 20:37

From Sammy with Love

From Sammy with Love staat in het theater bij u in de buurt! Check alle speeldata en koop je kaarten alleen via het theater of de Nationale Theaterkassa en betaal nooit teveel.

 
Geplaatst op: 2017-05-09 22:11

Moeders en Zonen wegens succes terug in de Nederlandse theaters

Anne Wil Blankers, Paul de Leeuw en Freek Bartels spelen vanaf 13 september opnieuw de voorstelling Moeders en Zonen van Terrence McNally. De Broadwayhit was in april 2016 voor het eerst in de Nederlandse theaters te zien en is nu voor de tweede keer verlengd. Moeders en Zonen zal nog 18 keer gespeeld worden, in diverse theaters in het land.

Lees meer...Geplaatst op: 2017-05-04 19:30

From Sammy with Love 29 nov in première

Na het succes in Zweden is vanaf november de hitmusical From Sammy with Love in de Nederlandse theaters te zien. From Sammy With Love vertelt het verhaal van de ras-entertainer Sammy Davis Jr. door de ogen van Stanley Burleson en Freek Bartels. De repetities zijn reeds gestart. De regie is in handen van Jonna Nordenskiöld, die ook de Zweedse musical regisseerde. Jörgen Raymann vertaalde en bewerkte het script. Op 29 november gaat From Sammy with Love in première in het DeLaMar Theater.

Lees meer...Geplaatst op: 2017-05-02 23:48

Musical Talent Gala

Benieuwd naar de musicals van volgend theaterseizoen? De talenten van morgen zien? Kom naar het Nederlands Musical Talent Gala! De Nederlandse grote musicalproducenten presenteren hun meest spraakmakende producties. Van Sweeney Todd tot My Fair Lady en van Annie M.G. tot From Sammy with Love. Naast deze grote producties zijn er optredens van de getalenteerde studenten van Fontys Academie voor Muziek-l en Musicaltheater.

Line-up
Musicalsterren die optreden zijn o.a. Anouk Maas, Freek Bartels, Stanley Burleson, Paul Groot, Jonathan Demoor, Linda Verstraten, Yoran de Bont, Willemijn Maandag, Michelle van de Ven en Luc Steegers. Volg de social media kanalen voor de laatste updates!

Kaarten zijn te boeken via de site van Theaters Tilburg.
Geplaatst op: 2017-04-04 17:18

Showponies

Komend seizoen gaan Alex Klaasen en Freek Bartels de ‘feel-good revue’ Showponies spelen. Een speellijst of planning is nog niet bekend. 

Alex Klaasen is een showpony. Altijd strak in de vlechten, glad gekamd en de hoeven gelakt. Want more is more. Salinero is er niks bij. Steeds weer hongerig naar een oorverdovend applaus, nieuwe muzikale weides om te grazen en nog hogere hordes om te bespringen, trippeltrappelt dit prijzenpaardje weer in perfecte galop langs de Nederlandse theaters. Maar wie is deze showpony nou echt? Wat gaat er schuil achter al die veren en strikken? En waarom zien we dat nooit? Het leven is geen ponykamp, maar wat als je als pony geboren wordt?

Showponies is een feelgood-revue met een staartje. Een pop-up-spektakelshow over privacy en de tol van de roem. Met daarin een cursus “echt-zijn voor beginners”, een musical over hysterische fans, een klucht die eigenlijk een opera wil zijn, een nep-orkest en een suikerklontjes-afterparty met Pony St. Clair. Samen met o.a. collega-knollen Freek Bartels, Daniel Cornelissen en Jip Smit brengt Alex zoals we van hem gewend zijn een avond vol humor, oude en nieuwe typetjes en natuurlijk veel liedjes en dans. Liedjes over niks en liedjes over alles. Kortom een avondje topdressuur in gestrekte draf. Met vallen en opstaan. Want een showpony must go on. Altijd.
Geplaatst op: 2017-03-09 08:34

Freek Bartels en Lone van Roosendaal in musical ‘A New Brain’

Freek Bartels en Lone van Roosendaal zijn deze zomer te zien in de musical A New Brain. De voorstelling is half juli twee weken te zien in de Scheepsbouwloods van de NDSM-werf in Amsterdam.Dat heeft de stichting De Kernploeg donderdag bekendgemaakt. Het nieuwe platform wil voortaan iedere zomer een eigen, intieme versie van een niet of nauwelijks in Nederland gespeelde Amerikaanse musical te brengen. Andere rollen zijn er voor Jonathan Demoor, Dennis Willekens, Eva Poppink en Christanne de Bruijn.

A New Brain vertelt het tragikomische verhaal van componist Gordon Schwinn (Bartels) die door een plotselinge hersenaandoening acuut geopereerd moet worden. Daarvoor moet niet alleen zijn schedel open, maar ook zijn geest: kiest hij aan de vooravond van de operatie voor zijn dierbaren of grijpt hij dat moment aan om dat ene briljante nummer te schrijven waarmee hij, mocht de operatie niet slagen, het ‘eeuwige leven’ krijgt?

De cast wordt begeleid door een live-band. De muziek en liedteksten zijn van Wiliam Finn, die eerder een Tony Award won voor zijn voorstelling Falsettos. Hij schreef het scenario met James Lapine (Into the Woods). De regie van de Nederlandse versie is in handen van Benno Hoogveld.

De kaartverkoop is inmiddeels geopend, op: www.de-kernploeg.nl

 

Foto: Karen Scheffers
Geplaatst op: 2017-01-18 20:15

Freek Bartels en Stanley Burleson geven kijkje in de keuken van nieuwe voorstelling

Zoals eerder al gemeld, gaan Freek Bartels en Stanley Burleson alsnog de voorstelling From Sammy with Love spelen. Dit stond oorspronkelijk gepland als openingsvoorstelling voor het mini-theater in het nieuwe kantoor van Stage Entertainment aan de Amsterdamse Zuidas, maar dat ging uiteindelijk niet door. Door een samenwerking van Senf en Kemna wordt het alsnog in de Nederlandse theaters gebracht, met een première dit najaar in het DeLaMar theater. Echter, in de maand mei spelen Freek en Stanley de voorstelling al een aantal keer tijdens een “werkvoorstelling” en daarvoor zijn nu al kaarten te koop. Theaterbezoekers krijgen op deze manier de kans een uniek kijkje in de keuken te nemen bij de ontwikkeling van deze voorstelling.

From Sammy with Love is een musical waarin Stanley Burleson en Freek Bartels afwisselend gedurende de voorstelling de rol van Sammy Davis jr. vertolken. Dat Sammy Davis jr. de Ratpack oprichtte en samen met Frank Sinatra zo’n beetje Las Vegas stichtte weten de meeste mensen waarschijnlijk wel. Dat talloze artiesten ‘zijn’ Mr. Bojangles coverden en zich (tot aan Amy Winehouse aan toe) door hem lieten inspireren is misschien minder bekend. Tussen de muzikale nummers door vertellen ze over hoe zíjn leven en dat van henzelf beïnvloed werd door het zwart-wit zijn. Het publiek wordt meegenomen naar de jaren ’60 in de Verenigde Staten, waar het leven en de carrière van de entertainment-legende zich kenmerkte door roem en succes, maar ook door eenzaamheid en isolement. Tijdens zijn leven kreeg de entertainmentlegende te maken met de raciale spanningen van de jaren ‘60 en ’70. Hij gebruikte zijn status als top entertainer om de rechten van Afro-Amerikanen te verbeteren. Dat maakte hem zelfs tot een graag geziene gast op het Witte Huis.

De werkvoorstellingen zijn gepland op zaterdag 13 mei in Gemert, donderdag 18 mei in Beuningen en vrijdag 19 mei in Oldenzaal.
Geplaatst op: 2017-01-15 18:32

Uitreiking Award!
Geplaatst op: 2017-01-14 19:54

Freek wint Musical Award

Donderdagavond zijn de Musical Awards 2017 uitgereikt in het Beatrix Theater in Utrecht. De vakjury, bestaande uit voorzitter Cornald Maas en de leden Peter Noten, Henriëtte Tol, Irene Moors, Michiel van Erp, Joris van Bennekom en Marlies van Leeuwen, hebben in 15 verschillende categorieën de winnaars donderdagavond bekendgemaakt.

Ook Freek viel in de prijzen en ontving een award voor 'Beste Mannelijke Bijrol in een grote productie, voor zijn rol als Gaston in de musical 'Beauty and the Beast'. Freek nam het op tegen onder anderen Steve Beirnaert uit The Lion King.

“Ik wil allereerst de jury bedanken. Ik ben hier ontzettend blij mee.” zei hij bij de uitreiking in het Beatrix Theater in Utrecht.

Het was niet de eerste keer dat Freek een Musical Award won. In 2008 kreeg hij een prijs voor zijn rollen in 'Into The Woods' en 'Les Misérables' in de categorie 'Aanstormend Talent'. In 2012 won hij een (Musicalworld) award voor de rol van 'Gabe Goodman' in de musical 'Next to Normal'. Daarnaast heeft hij een aantal nominaties op zijn naam staan. In 2009 werd hij genomineerd voor 'Beste mannelijke hoofdrol' voor zijn rol als 'Joseph' in 'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat'. Voor de rol van 'Rogier van Rooden' in de musical 'Petticoat' is Freek in 2011 genomineerd voor een Musical Award in de categorie 'beste mannelijke hoofdrol in een grote productie'.
Geplaatst op: 2016-12-12 23:45

Cluster Concert

Op 27 maart treden Freek Bartels en Celinde Schoenmaker, samen met vrienden / collega’s Pien van Gerven, Jeske van de Staak, Bart van Veldhoven en Liss Walravens op in het theaterconcert Cluster in DeLaMar.

Zes vrienden, zes muzikanten, één uniek concert. Zes vrienden, allen afgestudeerd aan het conservatorium van Tilburg, volgden na het behalen van hun diploma’s allemaal hun eigen weg. Ook al zijn ze soms kilometers van elkaar verwijderd toch blijven Freek Bartels, Pien van Gerven, Celinde Schoenmaker, Jeske van de Staak, Bart van Veldhoven en Liss Walravens elkaar steeds opnieuw vinden.

Tijdens dit unieke concert brengen ze, omringd door 6 prachtige muzikanten, een ode aan hun vriendschap en hun liefde voor muziek.

Meer info en kaarten: www.delamar.nl


<< 1 2 3 445 46 47 >>