<< 1 2 3 493 94 95 >>

Geplaatst op: 2017-05-04 19:30

From Sammy with Love 29 nov in première

Na het succes in Zweden is vanaf november de hitmusical From Sammy with Love in de Nederlandse theaters te zien. From Sammy With Love vertelt het verhaal van de ras-entertainer Sammy Davis Jr. door de ogen van Stanley Burleson en Freek Bartels. De repetities zijn reeds gestart. De regie is in handen van Jonna Nordenskiöld, die ook de Zweedse musical regisseerde. Jörgen Raymann vertaalde en bewerkte het script. Op 29 november gaat From Sammy with Love in première in het DeLaMar Theater.

Lees meer...Geplaatst op: 2017-05-02 23:48

Musical Talent Gala

Benieuwd naar de musicals van volgend theaterseizoen? De talenten van morgen zien? Kom naar het Nederlands Musical Talent Gala! De Nederlandse grote musicalproducenten presenteren hun meest spraakmakende producties. Van Sweeney Todd tot My Fair Lady en van Annie M.G. tot From Sammy with Love. Naast deze grote producties zijn er optredens van de getalenteerde studenten van Fontys Academie voor Muziek-l en Musicaltheater.

Line-up
Musicalsterren die optreden zijn o.a. Anouk Maas, Freek Bartels, Stanley Burleson, Paul Groot, Jonathan Demoor, Linda Verstraten, Yoran de Bont, Willemijn Maandag, Michelle van de Ven en Luc Steegers. Volg de social media kanalen voor de laatste updates!

Kaarten zijn te boeken via de site van Theaters Tilburg.
Geplaatst op: 2017-04-04 17:18

Showponies

Komend seizoen gaan Alex Klaasen en Freek Bartels de ‘feel-good revue’ Showponies spelen. Een speellijst of planning is nog niet bekend. 

Alex Klaasen is een showpony. Altijd strak in de vlechten, glad gekamd en de hoeven gelakt. Want more is more. Salinero is er niks bij. Steeds weer hongerig naar een oorverdovend applaus, nieuwe muzikale weides om te grazen en nog hogere hordes om te bespringen, trippeltrappelt dit prijzenpaardje weer in perfecte galop langs de Nederlandse theaters. Maar wie is deze showpony nou echt? Wat gaat er schuil achter al die veren en strikken? En waarom zien we dat nooit? Het leven is geen ponykamp, maar wat als je als pony geboren wordt?

Showponies is een feelgood-revue met een staartje. Een pop-up-spektakelshow over privacy en de tol van de roem. Met daarin een cursus “echt-zijn voor beginners”, een musical over hysterische fans, een klucht die eigenlijk een opera wil zijn, een nep-orkest en een suikerklontjes-afterparty met Pony St. Clair. Samen met o.a. collega-knollen Freek Bartels, Daniel Cornelissen en Jip Smit brengt Alex zoals we van hem gewend zijn een avond vol humor, oude en nieuwe typetjes en natuurlijk veel liedjes en dans. Liedjes over niks en liedjes over alles. Kortom een avondje topdressuur in gestrekte draf. Met vallen en opstaan. Want een showpony must go on. Altijd.
Geplaatst op: 2017-03-09 08:34

Freek Bartels en Lone van Roosendaal in musical ‘A New Brain’

Freek Bartels en Lone van Roosendaal zijn deze zomer te zien in de musical A New Brain. De voorstelling is half juli twee weken te zien in de Scheepsbouwloods van de NDSM-werf in Amsterdam.Dat heeft de stichting De Kernploeg donderdag bekendgemaakt. Het nieuwe platform wil voortaan iedere zomer een eigen, intieme versie van een niet of nauwelijks in Nederland gespeelde Amerikaanse musical te brengen. Andere rollen zijn er voor Jonathan Demoor, Dennis Willekens, Eva Poppink en Christanne de Bruijn.

A New Brain vertelt het tragikomische verhaal van componist Gordon Schwinn (Bartels) die door een plotselinge hersenaandoening acuut geopereerd moet worden. Daarvoor moet niet alleen zijn schedel open, maar ook zijn geest: kiest hij aan de vooravond van de operatie voor zijn dierbaren of grijpt hij dat moment aan om dat ene briljante nummer te schrijven waarmee hij, mocht de operatie niet slagen, het ‘eeuwige leven’ krijgt?

De cast wordt begeleid door een live-band. De muziek en liedteksten zijn van Wiliam Finn, die eerder een Tony Award won voor zijn voorstelling Falsettos. Hij schreef het scenario met James Lapine (Into the Woods). De regie van de Nederlandse versie is in handen van Benno Hoogveld.

De kaartverkoop is inmiddeels geopend, op: www.de-kernploeg.nl

 

Foto: Karen Scheffers
Geplaatst op: 2017-01-18 20:15

Freek Bartels en Stanley Burleson geven kijkje in de keuken van nieuwe voorstelling

Zoals eerder al gemeld, gaan Freek Bartels en Stanley Burleson alsnog de voorstelling From Sammy with Love spelen. Dit stond oorspronkelijk gepland als openingsvoorstelling voor het mini-theater in het nieuwe kantoor van Stage Entertainment aan de Amsterdamse Zuidas, maar dat ging uiteindelijk niet door. Door een samenwerking van Senf en Kemna wordt het alsnog in de Nederlandse theaters gebracht, met een première dit najaar in het DeLaMar theater. Echter, in de maand mei spelen Freek en Stanley de voorstelling al een aantal keer tijdens een “werkvoorstelling” en daarvoor zijn nu al kaarten te koop. Theaterbezoekers krijgen op deze manier de kans een uniek kijkje in de keuken te nemen bij de ontwikkeling van deze voorstelling.

From Sammy with Love is een musical waarin Stanley Burleson en Freek Bartels afwisselend gedurende de voorstelling de rol van Sammy Davis jr. vertolken. Dat Sammy Davis jr. de Ratpack oprichtte en samen met Frank Sinatra zo’n beetje Las Vegas stichtte weten de meeste mensen waarschijnlijk wel. Dat talloze artiesten ‘zijn’ Mr. Bojangles coverden en zich (tot aan Amy Winehouse aan toe) door hem lieten inspireren is misschien minder bekend. Tussen de muzikale nummers door vertellen ze over hoe zíjn leven en dat van henzelf beïnvloed werd door het zwart-wit zijn. Het publiek wordt meegenomen naar de jaren ’60 in de Verenigde Staten, waar het leven en de carrière van de entertainment-legende zich kenmerkte door roem en succes, maar ook door eenzaamheid en isolement. Tijdens zijn leven kreeg de entertainmentlegende te maken met de raciale spanningen van de jaren ‘60 en ’70. Hij gebruikte zijn status als top entertainer om de rechten van Afro-Amerikanen te verbeteren. Dat maakte hem zelfs tot een graag geziene gast op het Witte Huis.

De werkvoorstellingen zijn gepland op zaterdag 13 mei in Gemert, donderdag 18 mei in Beuningen en vrijdag 19 mei in Oldenzaal.<< 1 2 3 493 94 95 >>